In de diepte van de zee
hoor je het ruisen
van het water
zie je de
golven
van licht
en druppels
vol sprankeling,
open je hart voor
de Bron van leven en
draag de sprankeling
met je mee.

In de tuin

Welkom op mijn website!

Mijn yogameesters leerden mij dat vrede en geluk begint in ons eigen hart. De liefde en kracht die onuitputtelijk stroomt in ons hart is de kracht waarvandaan we leren om iets te geven, iemand te vergeven, om iets bij te dragen aan de wereld, of bijvoorbeeld iets goeds voor de wereld te doen.

Veel mensen herkennen deze kracht in de natuur, in de schoonheid van kunst en in de helende klanken van muziek... Het Licht dat van deze kracht uitgaat is de sprank die ons mensen doet leven. Ook al zijn we ons niet altijd bewust, we kunnen niet zonder deze kracht bestaan. Wanneer we leren om ons te focussen en dieper te verbinden met deze levensenergie en onze wil te gebruiken, dan zullen we meer voldoening in ons leven ervaren.

Bewust Zijn en dankbaarheid voor deze levensenergie of lichtkracht, zo leerde mijn yogameesters mij, is dat wat ons als mensen zal helpen om dieper tot inzicht te komen, innerlijk geluk en vrede in ons leven te ervaren en in het moment te leven.

Een moment van de dag nemen om stil te staan, je adem te ervaren, je gevoel, te luisteren naar je hart en dankbaarheid te voelen brengt je dichtbij de oerkracht, de Bron van ons leven, de Goddelijke essentie, de oneindige ruimte en levenskracht. Dit zijn ook de leerwegen die Boeddha, Krishna en Christus onderwezen aan de mensen.

 

Hoe ik begon te leven vanuit mijn hart

Al jong was ik geïnteresseerd in ontwikkeling en bewustzijn, verandering en vernieuwing. Ik herinner me bijzondere momenten in mijn jeugd. Ik was veel ziek en in mijn studententijd ervaarde ik veel stress en kreeg ik een hernia.  Tijdens de lange revalidatie startte ik met het beoefenen van tai chi en qigong en daarna leerde ik de qigong-massage en acupressuur toepassen. Uiteindelijk behaalde ik mijn studie en een maand later werd ons eerste kindje geboren en werd ik moede, terwijl het me medisch was afgeraden om kinderen te krijgen. Maar juíst het moederschap bracht me dichter in verbinding met mijn hart en gevoel.

Toen ruim twee jaar later ons tweede kindje werd geboren begon mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling zich te verdiepen. Ik begon 'het dubbele' in mijn leven meer te voelen: enerzijds wilde ik graag alle ruimte aan mijn kinderen geven en bij hen zijn; en anderzijds wilde ik mezelf ontwikkelen en daarnaast de combinatie met werk, waarin ik me niet verbonden voelde met mijn hart, bracht stress en spanning. Ik besloot mijn werk op te zeggen en me aan het moederschap te wijden en daarnaast te onderzoeken wat ik echt wilde doen. Na een heldere droom begon ik te schilderen en te schrijven en te dichten, zoals ik van jongs af aan had gedaan. Ik leerde in de avonduren verder in de natuurgenezing en de psychosociale therapie en ik richtte de praktijk ‘Energiebalans’ op en begon op kleine schaal consulten te geven om anderen te helpen in veranderingsprocessen, relaties, perioden van ziekte en in hun spirituele ontwikkeling en daarnaast startte ik een tai chi-school, waarna ons derde kindje werd geboren. Een zegen, welke tegelijk ook een periode inluidde van afwisseling en het zoeken naar balans van de uiterlijke drukte en innerlijke stilte.

Ik begon in deze periode te mediteren en op een avond zat ik in een meditatie vlak voor het slapengaan en werd ik me bewust van een vrouwelijke stem, die mij vroeg haar op te zoeken. Ik besloot gehoor te geven aan haar oproep en na een zoektocht vond ik de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006). Na haar zegening opende nieuwe velden van energie. De ontmoeting veranderde mijn leven. Mijn inzicht en gevoel veranderde, mijn zintuiglijke waarneming veranderde en ik begon anders te schilderen.

De verandering bracht ook fysieke, complexe lichamelijke veranderingen mee; ik worstelde met overprikkeling van mijn zenuwstelsel, extreme voedingsintolerantie en gevoeligheid. Om hier mee om te gaan verdiepte ik mijn discipline in de Westers georienteerde yogameester Paramahansa Yogananda van de kriya yoga (SRF, Los Angeles) en leerde ik verder in de psychosociale therapie, verse voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie. Uiteindelijk bleek uit regulier onderzoek dat mijn lichaam goedaardige weefsels aanmaakte welke meermaals op kweek werden gezet. Stap bij stap verdwenen de weefsels na intensieve energiebehandelingen en afgestemde voeding. Dit was natuurlijk een overwinning, maar na deze fase bleven de klachten in mijn alvleesklier en spijsvertering, welke uiteindelijk bleken voort te komen uit de ziekte van lyme. Door toepassing van de natuurgenezing en het loslaten van oude emoties en patronen heb ik de klachten van de lyme zo ver als mogelijk op natuurlijke wijze opgelost.

In deze kwetsbare periode leerde ik mijn yogameester Prema Baba Swamiji (Dr. Donald Schnell, o.a. schrijver van het boek:  ‘De Initiatie’) kennen. Ik voel grote dankbaarheid voor zijn persoonlijke begeleiding, uitleg van de Universele Natuurwetten, initiaties, ervaringen, aanmoediging, positieve kracht, vertrouwen en de bijzondere verdieping in mijn proces. In 2009 vroeg Prema Baba mij om bij hem het Swami pad te volgen, maar ik voelde dat er een andere weg voor mij open lag... Door de persoonlijke begeleiding, die ik ontving en nog altijd ontvang van Prema Baba leerde ik dieper te vertrouwen en opende mijn spirituele pad in overgave op een dieper niveau. In oktober 2021 heeft Prema Baba me de titel Master Teacher gegeven en sinds dit jaar noemt hij me bij mijn spirituele naam: Oshianna (Oceania).

De processen waar ik doorheen ging hadden op een bepaalde manier natuurlijk ook invloed op ons gezin. In de loop van de jaren groeiden we dichter naar elkaar. We leerden beter naar elkaar te luisteren en met respect en liefde ruimte te maken voor ieders inbreng. Prema Baba stimuleerde ons om naar Mount Shasta te reizen, waarbij Wilbert Overbeek me begeleidde om me af te stemmen op het heilige gebied.  Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta werd ik geïnspireerd in een visioen door de grote liefde van Moeder Amma. Prema Baba noemde haar: "The God-like Mother". Ik voelde me gedragen en sindsdien hebben we jaarlijks haar darshan (zegening) ontvangen en organiseer ik, op haar verzoek, met regelmaat satsang in Bergen. Haar liefdadigheidsprojecten reiken over de hele wereld. 

We hebben met de kinderen meermaals gereisd naar het gebied van Mount Shasta. We verhuurden ons huis en kampeerden in Californië in de vrije natuur of op de eenvoudige campings in de natuurreservaten. Dit bracht ons dicht bij de natuur en gaf de verbinding om samen te werken en ons op elkaar af te stemmen, wat een diepe helende werking had. 

Vanaf 2011 heb ik me ingezet voor nieuwe aanplant in het verbrande bosgebied in Schoorl en in 2013 hebben we met een groep Stichting Local Spirit opgericht om meer mensen te betrekken bij de natuur om handmatig bomen te planten. Sindsdien hebben we ook in andere natuurgebieden handmatig bomen geplant, natuurwandelingen georganiseerd en ruimen we met regelmaat zwerfvuil op.