Marieke Krista

Geluk begint in je hart...

De kracht van vrede en innerlijk geluk ervaar ik in meditatie, in de natuur, in de helende klanken van muziek en in de schoonheid van kunst... Het Licht dat van deze kracht uitgaat is de sprank die ons doet leven en ons verbindt. Met mijn werk hoop ik anderen te inspireren om dit innerlijk geluk te vinden en in deze liefde te stralen. Liefde stroomt onuitputtelijk uit je hart. Liefde is onze grootste bescherming. Wanneer je deze kracht bewust ervaart geeft ze je de ruimte om te geven, je met mensen te verbinden, iemand te vergeven en iets bij te dragen aan liefdevollere wereld.

Meditatie heeft mij geholpen om dieper te focussen en de connectie met de Bron van Liefde en Licht dieper te ervaren, wat veel voldoening in mijn leven geeft.

Maar hoe begin je daarmee... je te openen voor je hart, de natuur, meditatie? Door bijvoorbeeld een moment te nemen om te zijn, te luisteren naar je adem, stil te staan en te ervaren...


Het belang van het verhogen van je frequentie


Door je frequentie te verhogen zullen bepaalde vormen van stress verdwijnen.

Stress komt voort uit de lagere trilling waar ons denken aan gehecht is. Wanneer je je overgeeft aan meditatie en de juiste methode leert om je frequentie te verhogen ervaar je diepe ontspanning en ruimte. De stress en ballast laten los van je schouders en je ontwikkelt focus.

Dat is wat je nodig hebt om je doelen te behalen. Focus en een gevoel van ontspanning, voldoening en succes. Je bent niet langer afgeleid en er gaat minder energie verloren aan onnozele dingen. Je zet je voor 100% in voor het doel dat je wilt bereiken.

Precies daarin is Prema Baba een Meester, mijn Meester. Hij heeft me de technieken geleerd en me meer dan 16 jaar lang begeleid in spirituele transformaties. Mijn yogameester heeft ook doelen, om anderen te bereiken, om anderen te helpen hun frequentie te verhogen, ervaring van stress te verminderen en dienstbaar te zijn voor deze wereld.


Hoe ik begon te leven vanuit mijn hart

Al jong was ik geïnteresseerd in ontwikkeling en bewustzijn, verandering en vernieuwing. Ik herinner me bijzondere momenten in mijn jeugd, waarin ik spirituele ervaringen had en intuïtieve antwoorden vond op vragen over het ontstaan van het leven, maar mijn ouders wisten daar toen niet zo goed raad mee... Toen ik ouder werd was ik vaak ziek en ervaarde veel druk en stress en al jong kreeg ik rugklachten. Tijdens een lange revalidatie van een hernia in mijn studietijd startte ik met het beoefenen van tai chi en qigong en daarnaast leerde ik de qigong-massage en acupressuur toepassen. In mijn laatste studiejaar werd ik zwanger. Ik voelde me erg gelukkig, omdat de zwangerschap goed ging terwijl het me medisch was afgeraden. Een maand nadat ik afstudeerde werd ons eerste kindje geboren en juíst het moederschap bracht me dichter in verbinding met mijn hart en gevoel.

Toen ruim twee jaar later ons tweede kindje werd geboren begon mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling zich te verdiepen. Ik begon 'het dubbele' in mijn leven te ervaren als een kloof tussen ratio en gevoel. Ik voelde spanning in mijn werk, omdat ik me niet verbonden voelde vanuit mijn hart. Ik besloot dieper op mijn gevoel te vertrouwen, mijn werk op te zeggen en me aan het moederschap te wijden. In die periode kreeg ik een heldere droom en begon als autodidact te schilderen, te schrijven en te dichten. Ik kwam bij een spirituele natuurgenezer die mijn talenten herkende en me aanspoorde mijn eigen praktijk op te starten. Ik richtte de praktijk ‘Energiebalans’ op en begon op kleine schaal helingsconsulten te geven om anderen te helpen in veranderingsprocessen, relaties, perioden van ziekte en in hun spirituele ontwikkeling en daarnaast startte ik een tai chi-school. In datzelfde jaar werd ons derde kindje geboren. Een zegen, welke tegelijk ook een nieuwe periode inluidde.

Spelenderwijs leerde ik verder in yoga, natuurgenezing en psychosociale therapie en het was in deze periode dat ik was begonnen met mediteren. Op een avond zat ik in een meditatie vlak voor het slapengaan en werd ik me bewust van een vrouwelijke stem, die mij vroeg haar op te zoeken. Ik besloot gehoor te geven aan haar oproep en na een zoektocht vond ik de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik ongeveer acht maanden later in Kathmandu (2005-2006). Na haar zegening opende nieuwe velden van energie. Deze ontmoeting veranderde mijn leven. Mijn inzicht en gevoel veranderde, mijn zintuiglijke waarneming veranderde en ik begon anders te schilderen. Ik trok me een periode terug om de ervaringen van Licht diep in me te kunnen opnemen en te verwerken.

De plotselinge verandering bracht ook lichamelijke veranderingen mee. Mijn spijsvertering en zenuwstelsel waren snel overprikkeld en ik worstelde een langere periode met een extreme voedingsintolerantie en overgevoeligheid. Om hier mee om te gaan en tegelijk voor het gezin aanwezig te blijven, verdiepte ik mijn meditatiediscipline met de oefeningen van de Westers georiënteerde Indiase yogameester Paramahansa Yogananda van de kriya yoga (Self Realization Fellowship, Los Angeles) en ik leerde verder in de psychosociale therapie, verse voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie. Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat mijn lichaam weefsels aanmaakte welke meermaals op kweek werden gezet, gelukkig bleken ze goedaardig. Stap bij stap verdwenen de weefsels na intensieve energiebehandelingen en afgestemde voeding. Dit was natuurlijk een overwinning, maar na deze fase bleven de klachten in mijn alvleesklier en spijsvertering, welke uiteindelijk bleken voort te komen uit de ziekte van lyme. Doordat ik van jongs af aan zoveel tijd heb doorgebracht in de natuur had ik vaak tekenbeten gehad. Door toepassing van meditatietechnieken, levend bloedanalyse en natuurgenezing in combinatie met bioresonantie kon ik de onderliggende emoties, die de ziekte vasthielden, loslaten en zo heb ik de klachten van de lyme op natuurlijke wijze opgelost. Ik voel me nu fit en gezond!

In de hierboven beschreven kwetsbare periode leerde ik mijn yogameester Prema Baba Swamiji (Dr. Donald Schnell, o.a. schrijver van het boek:  ‘De Initiatie’) kennen. Ik voel grote dankbaarheid voor zijn persoonlijke begeleiding, uitleg van de Universele Natuurwetten, initiaties, ervaringen, aanmoediging, positieve kracht, vertrouwen en de bijzondere verdieping in mijn proces. In 2009 vroeg Prema Baba mij om bij hem het Swami pad te volgen, maar ik koos niet voor het Swami-pad.  Ik had sterk het gevoel dat ik mijn spirituele weg naar zelf realisatie wilde vervolgen als moeder en vrouw. Door de persoonlijke begeleiding, die ik ontving en nog altijd ontvang van Prema Baba leerde ik dieper te vertrouwen en opende mijn spirituele pad in overgave op een dieper, of zo je wilt hoger, niveau. Prema Baba heeft me vorig jaar de titel 'Master Teacher in Meditation' gegeven en hij noemt me bij mijn spirituele naam: Oshianna (Oceana). Oshianna is de grote geest van de oceaan, en Oshi betekent 'zij die anderen verder helpt op hun pad', en Ianna betekent 'Goddelijke genade'. In de lijn van Prema Baba geef ik trainingen en meditatie les in Spiritual Yoga.

De processen waar ik doorheen ging hadden op een bepaalde manier natuurlijk ook invloed op ons gezin, het kostte geduld en begrip om met elkaar afgestemd te blijven, maar in de loop van de jaren groeiden we dichter naar elkaar. We leerden beter naar elkaar te luisteren en met respect en liefde ruimte te maken voor ieders inbreng. In die periode stimuleerde Prema Baba ons om naar de heilige berg Mount Shasta te reizen.

We hebben het voor elkaar gekregen om meermaals met de kinderen naar Mount Shasta te reizen. We verhuurden ons huis, kregen ineens een financieel voordeel en hadden geluk met de opdrachten die Niels, mijn man, kreeg voor zijn werk. Zo kampeerden we een aantal jaar in Californië in de vrije natuur of op de eenvoudige campings in de natuurreservaten. Dit bracht ons dicht bij de natuur, het gaf mij fysiek heling en heldere inzichten. Om te kamperen in Californië in het wild was het nodig dat we als gezin de verbinding met de natuur dieper maakten, we moesten samenwerken en ons op elkaar en de natuur afstemmen. Dit had een diepe helende werking. 

Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta werd ik geïnspireerd in een visioen door de grote liefde van Moeder Amma. Ik voelde me door haar gedragen... Sindsdien hebben we haar jaarlijks bezocht en haar darshan (zegening) ontvangen en sinds 2016 organiseer ik, op haar verzoek, een maandelijkse satsang in Bergen. Haar liefdadigheidsprojecten reiken over de hele wereld. Haar voorbeeld is zo inspirerend! Een aantal keer heb ik haar Ashram in San Ramone (VS) en Brombachtal (DE) bezocht en dit jaar heb ik zes weken in haar Ashram in India, in Amritapuri, doorgebracht. Prema Baba noemt haar: "The God-like Mother".

Vanaf 2011 heb ik me ingezet om bomen aan te planten in het verbrande bosgebied in Schoorl. Mijn doel was handmatig bomen te planten en aardehelingen met groepen te organiseren. Vanuit dit initiatief is In 2013 Stichting Local Spirit opgericht. Sindsdien hebben we ook in andere natuurgebieden handmatig bomen geplant, natuurwandelingen georganiseerd en samen ruimen we met regelmaat zwerfvuil op in natuurgebieden en bij de zee op het strand.

Naast bovenstaande meditatiegerichte training en opleiding ben ik Certified Hypnotherapist (CHT), opgeleid door mijn mentor en yogameester Dr. Donald Schnell. In 2002 volgde ik de Tai chi en Qigong meesters mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en Dr. Yang, Jwing Ming en volgde weekendtrainingen. Wilbert Overbeek leerde me verfijnde meditatietechnieken en op zijn aanraden startte ik in 2008 met de "Awakening your lightbody" van de gidsen Orin en DaBen, welke ik geheel afrondde. Van 2012 tot 2017 'hoste' ik lichaamsgerichte trainingen van Access Conciousness voor Dr. Kacie Crisp en volgde verscheidene andere trainingen. Daarnaast behaalde ik certificeringen in de fytotherapie en natuurgenezing en behaalde mijn diploma's in de Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis en Levend Bloedanalyse. De eerste studie die ik afrondde was als ingenieur Technisch Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, specialisatie: Veranderingsmanagement in Human Resources.