Selecteer de taal

Oshianna

Geluk begint in je hart...

De kracht van vrede en innerlijk geluk kun je ervaren in meditatie, in goddelijke liefde, in de natuur, in de helende klanken van muziek en in de schoonheid van kunst... Het Licht en de Liefde die van deze kracht uitgaan vormen de sprank die ons doet leven en ons verbindt. Met mijn werk hoop ik anderen te inspireren om dit innerlijk geluk te vinden en in deze liefde te stralen. Liefde stroomt onuitputtelijk uit je hart. Liefde is onze grootste bescherming. Wanneer je deze kracht bewust ervaart geeft ze je de ruimte om te geven, je met mensen te verbinden, iemand te vergeven en iets bij te dragen aan liefdevollere wereld.

Meditatie heeft mij geholpen om dieper te focussen en de connectie met de Bron van Liefde en Licht dieper te ervaren, wat veel voldoening in mijn leven geeft.

Maar hoe begin je daarmee... je te openen voor je hart, de natuur, meditatie?
Door bijvoorbeeld een moment te nemen om te zijn, te luisteren naar je adem, stil te staan en te ervaren...

Hoe ik begon te leven vanuit mijn hart

In het interview met Marjolein Berendsen vertel ik alles over mijn spirituele levensweg. Dit interview kun je zien via deze link.

In 1974 ben ik geboren in een liefdevol en warm gezin op 6 februari en ik werd Marieke Krista genoemd. Vele noemen me nu Oshianna, dat is mijn spirituele naam. Deze naam heeft vele betekenissen Oshianna is de grote geest van de oceaan, Oshi betekent 'zij die anderen verder helpt op hun pad', en Ianna betekent 'Goddelijke genade'.

Al jong was ik geïnteresseerd in ontwikkeling en bewustzijn, verandering en vernieuwing. Ik herinner me bijzondere momenten in mijn jeugd, waarin ik spirituele ervaringen en veel symbolische dromen had en in verstilling intuïtieve antwoorden vond op vragen. Toen ik ouder werd was ik regelmatig ziek, ervaarde veel druk op school en kreeg op jonge leeftijd rugklachten. rond mijn 15e begon ik me te ontwikkelen onder de spirituele begeleiding van Margien Bakker. Ik leerde van haar magnetiseren en dieper te luisteren naar mijn gevoel. 

Tijdens een lange revalidatie van een hernia in mijn studietijd startte ik met het beoefenen van tai chi en qigong en daarna leerde ik de qigong-massage en acupressuur toepassen. In mijn laatste studiejaar werd ik zwanger. Ik voelde me erg gelukkig, omdat de zwangerschap goed ging terwijl het me medisch was afgeraden. Een maand nadat ik afstudeerde werd ons eerste kindje geboren en juíst het moederschap bracht me nog dichter in verbinding met mijn hart en gevoel.

Toen ruim twee jaar later ons tweede kindje werd geboren begon mijn interesse in spirituele persoonlijke ontwikkeling zich te verdiepen. Ik begon 'het dubbele' in mijn leven te ervaren als een kloof tussen ratio en gevoel. Ik voelde spanning in mijn werk, omdat ik me niet verbonden voelde vanuit mijn hart. Ik besloot dieper op mijn gevoel te vertrouwen, mijn werk op te zeggen en me aan het moederschap te wijden. In die periode kreeg ik een heldere droom en begon als autodidact te schilderen, te schrijven en te dichten. Ik ging 7 jaar in de leer bij een spiritueel natuurgenezer en trancedentaal meditatieleraar van de White Eagle, die mijn talenten herkende en me aanspoorde mijn eigen praktijk te starten. Ik richtte de praktijk ‘Energiebalans’ op en begon op kleine schaal helingen en consulten te geven om anderen te helpen in veranderingsprocessen, relaties, perioden van ziekte en in hun spirituele ontwikkeling en daarnaast startte ik een tai chi-school. In datzelfde jaar werd ons derde kindje geboren. Een zegen, welke tegelijk ook een nieuwe periode inluidde.

Spelenderwijs leerde ik verder in yoga, natuurgenezing en psychosociale therapie en in deze periode begon ik met mediteren. Op een avond zat ik in een meditatie vlak voor het slapengaan en werd ik me bewust van een vrouwelijke stem, die mij vroeg haar op te zoeken. Ik besloot gehoor te geven aan haar oproep, boekte een ticket, bereidde de reis voor en ging 8 maanden later op reis. Na een zoektocht vond ik de Tibetaanse boeddhistische vrouwelijke monnik in Kathmandu (2005-2006). Na haar zegening opende nieuwe velden van energie. Deze ontmoeting veranderde mijn leven. Mijn inzicht en gevoel veranderde, mijn zintuiglijke waarneming veranderde en ik begon anders te schilderen. Ik trok me een periode terug om de ervaringen van Licht diep in me te kunnen opnemen en te verwerken.

De plotselinge verandering bracht ook lichamelijke veranderingen mee. Mijn zenuwstelsel is erg gevoelig en ik worstelde een langere periode met snelle overprikkeling en het schudden en trillen van mijn lichaam. Om hier mee om te gaan en tegelijk voor het gezin aanwezig te zijn, verdiepte ik mijn meditatiediscipline en vond mijn thuis met de oefeningen van de Westers georiënteerde Indiase yogameester Paramahansa Yogananda van de Kriya Yoga (Self Realization Fellowship). In 2007 ontving ik de Kriya Yoga inwijdingen in Los Angeles van Brother Chidananda, die nu de leider is van s'werelds grootste Kriya Yoga organisatie van Paramahansa Yogananda.

Ondertussen leerde ik verder in de psychosociale therapie, verse voeding, natuurlijke kruiden en homeopathie. Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat mijn lichaam weefsels aanmaakte welke meermaals op kweek werden gezet, gelukkig bleken ze goedaardig. Stap bij stap verdwenen de weefsels na intensieve energiebehandelingen en afgestemde voeding. Dit was natuurlijk een overwinning, maar na deze fase bleven de klachten in mijn alvleesklier en spijsvertering, welke uiteindelijk bleken voort te komen uit de ziekte van lyme. Doordat ik van jongs af aan zoveel tijd heb doorgebracht in de natuur had ik vaak tekenbeten gehad. Door toepassing van meditatie, de onderzoeken van levend bloedanalyse en natuurgenezing in combinatie met bioresonantie kon ik de onderliggende emoties, die de ziekte vasthielden, loslaten en zo heb ik de klachten van de lyme op natuurlijke wijze opgelost. Ik voel me nu fit en gezond!

In de hierboven beschreven kwetsbare periode leerde ik mijn yogameester Prema Baba Swamiji kennen. Prema Baba is de cofounder van de Spiritual Yoga en o.a. schrijver van het boek: ‘De Initiatie’, waarin hij vertelt over zijn ontmoeting met de trancedentale Meester Babaji in India. Ik voel grote dankbaarheid voor zijn jarenlange persoonlijke begeleiding, uitleg van de Universele Natuurwetten, initiaties, ervaringen, aanmoediging, positieve kracht, vertrouwen en de bijzondere verdieping in mijn proces. In 2009 vroeg Prema Baba mij om bij hem het Swami pad te volgen, maar ik koos niet voor het Swami-pad.  Ik had sterk het gevoel dat ik mijn spirituele weg naar zelfrealisatie wilde vervolgen als moeder en vrouw. Door de persoonlijke begeleiding, die ik nog altijd van hem ontvang, leerde ik dieper te vertrouwen en opende mijn spirituele pad in overgave op een dieper, of zo je wilt hoger, niveau. Prema Baba heeft me vorig jaar de titel 'Master Teacher in Meditation' gegeven en hij gaf me mijn spirituele naam: Oshianna (Oceana). Oshianna is de grote geest van de oceaan, ze wordt ook wel de Moeder van de Oceaan genoemd, de Kalat Mata. In de lijn van Prema Baba en de oorspronkelijke lijn van de Kriya Yoga van Paramahansa Yogananda, geef ik trainingen en meditatie les in Spiritual Yoga.

De processen waar ik doorheen ging hadden op een bepaalde manier natuurlijk ook invloed op ons gezin, het kostte geduld en begrip om met elkaar afgestemd te blijven, maar in de loop van de jaren groeiden we dichter naar elkaar. We leerden beter naar elkaar te luisteren en met respect en liefde ruimte te maken voor ieders inbreng. In die periode stimuleerde Prema Baba ons om naar de heilige berg Mount Shasta te reizen.

Door de Goddelijke genade kregen we het voor elkaar om meermaals met de kinderen naar Mount Shasta te reizen. We verhuurden ons huis, kregen ineens een financieel voordeel en hadden geluk met de opdrachten die Niels, mijn man, kreeg voor zijn werk. Zo kampeerden we een aantal jaar in Californië in de vrije natuur of op de eenvoudige campings in de natuurreservaten. Dit bracht ons dicht bij de natuur, het gaf mij fysiek heling en heldere inzichten. Om te kamperen in Californië in het wild, waar ook veel slangen en beren zijn, was het nodig dat we als gezin de verbinding met de natuur dieper maakten, we moesten samenwerken en ons op elkaar en de natuur afstemmen. Dit had een diepe helende werking. 

Tijdens onze eerste reis naar Mount Shasta werd ik geïnspireerd in een visioen door de grote liefde van Moeder Amma, Mata Amritananda Mayi Devi. Ik voelde me door haar gedragen... Sindsdien hebben we haar jaarlijks bezocht en haar darshan (zegening) ontvangen. Sinds 2016 organiseer ik, op haar verzoek, een maandelijkse satsang in Bergen. Haar liefdadigheidsprojecten reiken over de hele wereld. Haar voorbeeld is zo inspirerend! Een aantal keer heb ik haar Ashrams in San Ramone (VS), Brombachtal (DE) en Amritapuri bezocht. Prema Baba noemt haar: "The God-like Mother".

Vanaf 2011 heb ik me ingezet om bomen aan te planten in het verbrande bosgebied in Schoorl. Mijn doel was handmatig bomen te planten en aardehelingen met groepen te organiseren. Vanuit dit initiatief is in 2013 Stichting Local Spirit opgericht. Sindsdien hebben we ook in andere natuurgebieden handmatig bomen geplant, natuurwandelingen georganiseerd en samen ruimen we met regelmaat zwerfvuil op in natuurgebieden, in het bos en bij de zee op het strand.

Naast bovenstaande meditatiegerichte training en opleiding ben ik Certified Hypnotherapist (CHT), opgeleid door mijn mentor en persoonlijke yogameester Prema Baba Swamiji, Dr. Donald Schnell. In 2002 volgde ik de Tai chi en Qigong meesters mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en Dr. Yang, Jwing Ming en volgde ik weekendtrainingen. Wilbert Overbeek leerde me afstemmen op fijnzinnige aarde-energieën en op zijn aanraden startte ik in 2008 met de "Awakening your lightbody" van de gidsen Orin en DaBen, welke ik geheel afrondde. Van 2012 tot 2017 'hoste' ik veel lichaamsgerichte trainingen van Access Conciousness voor Dr. Kacie Crisp en volgde verscheidene trainingen van Gary Douglass en Dr. Dain Heer. Daarnaast behaalde ik certificeringen in de fytotherapie en natuurgenezing en behaalde mijn diploma's in de Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis en Levend Bloedanalyse. De eerste studie die ik afrondde was als ingenieur Technisch Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, specialisatie: Veranderingsmanagement in Human Resources.

Marieke Engelbregt yoga, mantrazingen  en meditatie

 

Marieke Krista Engelbregt