Spiritual Yoga

Spiritual Yoga is een combinatie van lichaamsoefeningen en meditatie. Prema Baba Swamiji, mijn persoonlijke leermeester in yoga, heeft de Spiritual Yoga in de Verenigde Staten opgezet en mij gevraagd deze vorm van yoga en bewust-zijn ook aan anderen te leren, wat ik met liefde en toewijding doe.

Meditatie, Meditation

De vier belangrijkste principes van Spiritual Yoga zijn:

  • Prema, Goddelijke Liefde
  • Shanti, Vrede
  • Ahimsa, Geweldloosheid (zowel mentaal, emotioneel als fysiek)
  • Mukti, Bevrijding (bevrijden van de ziel door de Realisatie van het Zelf)

In Spiritual Yoga vind je een moment voor jeZelf... 
De Spiritual Yoga meditatie en ademhalingsoefeningen combineer ik tijdens de les met de basis fysieke Chi Manna Yogaoefeningen en het zingen van een mantra voor een heldere afstemming, het ontladen van je zenuwstelsel en het ervaren van een diepe rust en aarding.

Elke 2e woensdag van de maand (in december als uitzondering op 7 december)
Locatie: Van Reenenschool
Tijd: 19.30-21.00
Bijdrage: €12,- per les
Je kunt je aanmelden voor een les via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke 2e vrijdag van de maand
Livestream satsang-meditatie Spiritual Yoga door de yoga meester Prema Baba
Tijd: 20.00-21.00
Bijdrage: €20,- per livestream (€45,- voor drie livestreams)
Locatie: te volgen vanuit je huis, of op locatie in Bergen
Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Met humor en openhartigheid heeft Donald Schnell, Prema Baba Swamiji, zijn reis naar verlichting gedeeld via zijn boek "De Initiatie". Zijn leven heeft hij gewijd om anderen te helpen het Licht te ervaren. Via zijn boeken en meditaties vertelt hij zijn belangrijkste boodschap: het belang van onze verbinding met het Licht, het Goddelijke. Hij noemt de vitamine G, de Goddelijke Vitamine, essentieel voor spirituele groei en het leren leven zonder begeerte, zonder ongemakkelijke emoties en zonder hebzucht.

Prema Baba Swamiji, Dr. Donald Schnell, was van jongs af aan spiritueel gepassioneerd en diep verbonden met het Licht. Hij las het spirituele boek “Autobiografie van een Yogi” van Paramahansa Yogananda reeds op 8 jarige leeftijd. Hij werd een leerling van de grote yogi Swami Muktananda en hij ontmoette daarnaast ook andere grote meesters. In 1997 werd Prema Baba innerlijk geroepen om naar India te komen en ontmoette op zijn reis Babaji. Babaji vroeg hem zijn ervaringen via de Spiritual Yoga door te geven. Prema Baba brengt nu met de Spiritual Yoga speciale ademhalingsoefeningen en een bloeiende krachtige energie naar het Westen.

Hieronder is een foto van Prema Baba kort na zijn ontmoeting met Babaji in India.

Prema Baba Spiritual Yoga

Yoga is de éénwording van lichaam, ziel en geest

Prana is de levensenergie

Chi is de energiestroom

Manna is dat wat ons voedt


 

Hoe ik met Yoga begon en de Chi Manna Yoga ontwikkelde...

Al jong, als kind, deed ik op mijn bed rek en strek oefeningen, die, naar ik later pas begreep, bepaalde yoga asana's waren. Ik sportte veel, maar werd door behandeling voor scoliose vaak langdurig beperkt in beweging, waardoor ik dat niet kon. Toen ik in mijn studententijd, tijdens een herstelperiode van een hernia, de tai chi en qigong ontdekte, werd ik bewust van de stromingen in mijn lichaam, daarmee begonnen veel inzichten en veranderingen in mijn leven.

Ik leerde over de jaren de lange vorm van de tai chi chuan en daarnaast begon ik me te verdiepen in de innerlijke kracht van de qigong. Vanaf 2001 volgde ik, naast wekelijkse lessen, intensieve qigong weekendtrainingen en cursussen, onder andere bij de tai chi- en qigong-meester mevr. Lin Ji (Lin Dzi) en bij Dr. Yang, Jwing Ming. Vanaf 2002 begon ik zelf les te geven en nam de lessen van mijn leraar voor een half jaar waar, waarna ik mijn hart volgde en mijn eigen tai chi school startte. Een aantal jaar gaf ik les in Tai chi Chuan en na mijn spiritueel ontwaken ontwikkelde ik vervolgens mijn eigen Tai chi/Qigong vormen. Bijna 21 jaar gaf ik hierin les voordat ik overstapte op de Spiritual Yoga.

In januari 2007 startte ik met de Kriya Yoga lessen van Paramahansa Yogananda (auteur van Autobiografie van een Yogi) en ontving later mijn inwijdingen in Los Angeles. In datzelfde voorjaar in 2007 kwam ik in contact met Prema Baba Swamiji, die mijn persoonlijke leermeester werd. Ik volgde zijn lessen en opleidingen en reisde naar Florida voor mijn inwijdingen. Jarenlang ontwikkelde ik me verder volgens zijn aanwijzingen. Na een reis naar Mount Shasta, waar Prema Baba me aanmoedigde heen te reizen, ontmoette ik Amma voor het eerst en vond in haar de Meester van de Meester (Satguru).

Door innerlijke afstemming en intuïtieve aanwijzingen ontwikkelde ik zelf over de jaren de Chi Manna yoga, om mijn zenuwstelsel en de energiebanen snel op een dieper niveau te kunnen ontladen en opladen. De Chi Manna helpt me om met de gevoeligheid van mijn zenuwstelsel om te gaan en spanning los te laten.

De Chi Manna yogaoefeningen in combinatie met de Spiritual Yoga, zoals Prema Baba me heeft geleerd, beoefen ik tweemaal per dag. Ze geven me een effectieve ontspanning van lichaam en geest en zijn voor mij een belangrijke voorbereiding voor een diepe meditatie.

Ik hoop je te inspireren en met de Spiritual Yoga op weg te helpen om te ontspannen en dagelijks je eigen meditatie te gaan beoefenen.