Selecteer de taal

Heb je vragen over je persoonlijke ontwikkeling, of je natuurlijke welzijn?
Neem contact op voor een intakegesprek!

Samen kijken we naar de mogelijkheden voor een op jou afgestemde behandelwijze. Daarbij maak ik gebruik van mijn ervaring in de natuurgenezing, acupressuur, ademhalingsoefeningen, integratieve psychotherapie, regressie- & hypnotherapie en natuurlijk creatieve ontwikkeling. 

Marieke Krista


Intake 

Voordat we starten met sessies, vind er een intake plaats.

Je krijgt de gelegenheid om je verhaal te vertellen en ik zal je vragen een aantal formulieren in te vullen.
Aan het einde van deze sessie zal ik mijn voorstel voor toekomstige sessies met je delen en zullen we de volgende sessie inplannen.

 


Chronische ziekte

Wanneer je te maken hebt met chronische ziekte verandert je leven. Het is belangrijk om te onderzoeken hoe je zelf het niveau van je natuurlijke gezondheid zo hoog mogelijk kunt houden en kunt stabiliseren. Vaak is het op korte termijn al mogelijk om verbetering te ervaren, maar het vraagt ook een commitment van jezelf om bijvoorbeeld een dieet te volgen om te ontgiften en de afvalstoffen van je lichaam los te laten om de verzuring van je bloed tegen te gaan en te harmoniseren.

Een behandelplan bij chronische ziekte bestrijkt vaak een lange termijn. Mijn doel is je gedurende deze termijn stap voor stap inzicht te geven in voeding, natuurlijke medicatie, zelfzorg en bewegingsadvies. Ik maak hierbij vaak gebruik van de Levend Bloedanalyse, waardoor je zelf ook meer inzicht krijgt over wat er zich in je lichaam en op celniveau afspeelt.

Daarnaast geldt voor chronische ziekte dat veel mensen baat hebben bij goede psychosociale zorg en regressie, die de oorzaak van de blokkade in het lichaam oplost. Ik begeleid je daarmee in sessies naar diepere helingsniveaus.  Daarnaast help ik je om je mentale lichaam te versterken met affirmaties.

Naast de aandacht en heling, die nodig is voor het fysieke lichaam, een dieet en alternatieve medicatie, is een focus van de geest belangrijk voor het oplossen van onderliggende traumatische en, of emotionele gebeurtenissen. Stap voor stap begeleidt ik je door dit proces, waardoor je inzicht krijgt in je 'ziek-zijn' en in gezondheid, je lichaamkracht, je geestkracht en spirituele bewustzijn.

Je kunt bij mij terecht voor ondersteuning bij onder andere: de ziekte van lyme, reuma, kanker en auto-immuunziekten.

Disclaimer: bij klachten raadpleeg altijd een arts.

Burn-out en depressie

Veel mensen hebben te maken met stress gerelateerde klachten. Vaak wordt het veroorzaakt door een overprikkeling of overbelasting van het zenuwstelsel en een te hoge druk en teveel werktaken, waardoor er geen mogelijkheid meer is voor ontspanning. Heb jij dergelijke klachten? Voel je je regelmatig depressief of heb je burn-out gerelateerde klachten? 

Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor een behandeling.

Ik neem je mee via de weg van hypnotherapie, regressie of psychosociale ondersteuning, affirmaties en meditatie helpen hier ook bij en door ruimte te maken voor verwerking, een herziene focus en verfriste blik beuren mensen vaak al snel weer op. 

Een diepe focus van de geest helpt het oplossen van onderliggende traumatische en, of emotionele gebeurtenissen. welke ik tijdens sessies begeleidt. Je bent van harte welkom voor een intake gesprek waarbij we de mogelijkheden kunnen bespreken voor een behandelplan.

Disclaimer: bij klachten raadpleeg altijd een arts.

Kinderen

Naast volwassenen begeleidt ik in de praktijk kinderen individueel, of soms juist samen met een van hun ouders. In een gesprek en door creatieve expressie ontstaan de openingen voor nieuwe inzichten die helpen in het welzijn van het kind en de ouders.

In mijn holistische benadering is homeopathie een goede ingang gebleken om fysieke en emotionele klachten te helpen oplossen en voor kinderen deuren te openen om ze verder te helpen naar emotionele balans en gezondheid. 

Na een periode van begeleiding is een van mijn jonge cliënten helemaal opgebloeid.
Hieronder poseert hij in zijn huis bij zijn creatieve expositie.

Een moeder vroeg aan haar dochter Pieternella: "Wat voel je, als je bij Marieke bent geweest?”
“Dan voel ik dat mijn hartslag blijer en blijer en groter en groter wordt.
Zo ver tot het einde van het heelal, einde wereld….
Zoooo groot wordt mijn hart dan.”

Pieternel

Hieronder staat Valentijn, hij bouwde de toren tot het plafond!

Een dappere hooggevoelige jongen met een grote kracht,
zelfwaardering en vertrouwen in het leven.

Disclaimer: bij klachten raadpleeg altijd een arts.

Relaties

In relaties is het nodig te begrijpen waar je zelf staat, en waar de ander is. Ik heb meer dan dertig jaar ervaring in de relatie met mijn echtgenoot met alle ups en downs, die persoonlijke ontwikkeling en periodes van stress, verandering en ziek-zijn met zich mee brengen.

In relatie ontwikkeling begeleidt ik sessies met partners, werkrelaties of families, om de persoonlijke afstemming weer te verfrissen en 'te levelen'. Dit brengt openheid en geeft kans tot nieuwe verbinding. Het doel is op een dieper niveau vanuit het hart weer naar elkaar te luisteren, de eigen ruimte- en de ruimte van de ander te respecteren en te accepteren.

Relatie afstemming combineer ik soms met individuele persoonlijke sessies al naar gelang de behoefte en de specifieke situatie.

 


Prijzen inclusief 21% BTW:
Consult: €90,-
Voor sessies met kinderen kan de prijs per consult enigszins worden aangepast en wanneer nodig is dit ook bespreekbaar voor volwassenen
Gezamenlijk consult voor meerdere personen, of een gezin: €120,-
Relatie-afstemming: 2 personen, familie/gezin €120,-
Homeopatisch voorschrift:  €7,-
Kort overleg en homeopatisch voorschrift op afspraak €28,-
Kristaltinctuur: €21,-
Biofeedback of Neurofeedback: €52,- per sessie
Telefonisch consult op afspraak €90,-

Consulten worden helaas niet meer vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)
en ik ben aangesloten bij de Stichting Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).

 
Disclaimer: Aan deze website is met de grootst mogelijke zorg gewerkt. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wanneer u (fysieke) klachten heeft, raadpleeg een arts. Medicatie kunt u niet aanpassen zonder uw arts te raadplegen.

Psychosociale Therapie en Natuurgenezing Praktijk Marieke Engelbregt