Select your language

De natuur is voor mij de plek om diepe rust en stilte toe te laten. De schoonheid en onvoorwaardelijke kracht van de natuur betekenen alles voor mij...

Het helende groen, de kleuren van alle seizoenen... De geur van de aarde en het mos. De zee en haar ritmische klanken.

In de natuur vind ik inspiratie en de kracht om me op te laden en te ontladen. Ik vind er inspiratie om te schilderen en te dichten, inspiratie om te schrijven en om les te geven en om heel diep te mediteren.

S'morgens als ik opsta, ga ik na een koude douche gelijk naar buiten. Soms blijf ik bij de boom in mijn tuin, maar meestal maak ik een wandeling in de frisse lucht met diepe ademhalingsoefeningen. Dan zoek ik een plek in de natuur bij een boom, of bij de zee, voor mijn yogaoefeningen en meditatie. Ik heb het geluk dat ik vlak bij de duinen woon, maar als ik op reis ben en bijvoorbeeld ergens in een appartement zit, dan ga ik naar een park, of plek waar een mooie boom staat en ga daar mijn oefeningen doen. Soms kijken mensen wel even raar op als ze me zien zitten, of sommigen worden juist enthousiast en willen even praten.

Ik heb mijn rugzak altijd klaar staan, met een wollen deken om me in te wikkelen voor een lange meditatie, een regenponcho, pen en papier en voor nood een vuilniszak om mijn tas in te doen als het echt hard regent, anders wordt alles zo nat ... :) 

De afstemming met de natuur en de innerlijke heling in de stille momenten geven me de kracht om mijn werk te doen, om inzichten te ontvangen en mijn geest gericht te houden en te beheersen. Soms is dat natuurlijk moeilijk, omdat mijn gedachten afdwalen, maar de natuur vindt dat niet erg, zij is onvoorwaardelijk.

S'avonds voordat ik ga slapen doe ik hetzelfde ritueel nogmaals, soms ga ik naar een andere plek, of blijf ik in mijn tuin. De vos weet waar ik zit, de haas komt soms in de avond even dichtbij kijken of ik er ben en vaak zie ik de twee eekhoorns, die dicht bij mijn vaste plekje wonen. We zijn aan elkaar gewend. Ik laat de krachten van de aarde me helpen om te ontladen, ik laat de stilte toe om me af te stemmen en ik ga diep in meditatie en voel mijn ware natuur ...

 

Terug naar blog

© Marieke Krista